/
/
Κλινική Διατροφή
Παροχή εξειδικευμένων διατροφικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων
Η κλινική διατροφή είναι μια ευρεία ενότητα, που περιλαμβάνει την προσαρμοσμένη διατροφή σε ειδικές καταστάσεις υγείας με απώτερο στόχο τη βελτίωση της υγείας. Στις περιπτώσεις αυτές:
Βελτιώνεται η ρύθμιση της πάθησης
Βελτιώνεται η ποιότητα ζωής
Αυξάνεται η αποτελεσματικότητα της θεραπείας

Η Κλινική Διατροφή λειτουργεί τόσο με κατεύθυνση την πρόληψη όσο και την αποκατάσταση της υγείας και αφορά περιπτώσεις στις οποίες μια ασθένεια διαταράσσει το μεταβολισμό των θρεπτικών συστατικών αλλά και περιπτώσεις στις οποίες τα θρεπτικά συστατικά δρουν επιβαρυντικά στην συμπτωματολογία μιας νόσου.
Στις παθολογικές καταστάσεις το πρόγραμμα που δίνεται είναι πλήρως εξατομικευμένο στις ανάγκες του ατόμου και τις ιδιαιτερότητες της πάθησης. Στο σχεδιασμό του προγράμματος ακολουθούνται οι νεότερες συστάσεις που υπάρχουν στη βιβλιογραφία για την κάθε πάθηση ( evidence based science).
Ο ασθενής εκπαιδεύεται διατροφικά και πέρα από τη διατροφή γνωρίζει ποιες άλλες αλλαγές χρειάζεται να κάνει στον τρόπο ζωής του, σε συνεννόηση πάντα με τον θεράποντα ιατρό.
Εφαρμογές Κλινικής Διατροφής
Καρδιαγγειακά νοσήματα
-
Υπερχοληστερολαιμία
-
Υπερτριτλυκεριδαιμία
-
Υπέρταση
-
Στεφανιαία νόσος
Γαστρεντερικές διαταραχές
-
Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση
-
Γαστρίτιδα
-
Ευερέθιστο Έντερο
-
Δυσκοιλιότητα
-
Κοιλιοκάκη
Νοσήματα του ήπατος, χοληφόρων και παγκρέατος
-
Ηπατίτιδα
-
Παγκρεατίτιδα
-
Χολολιθίαση
-
Χολοκυστίτιδα
Ενδοκρινολιγικές και Μεταβολικές Διαταραχές
-
Θυροειδοπάθειες
-
Μεταβολικό Σύνδρομο
-
Αντίσταση στην Ινσουλίνη
Δυσανεξίες
-
Δυσανεξία στη λακτόζη
-
Δυσανεξία τη γλουτένη
Νοσήματα των οστών
-
Οστεοπόρωση
-
Οστεοπενία