Βιογραφικό

Καλέστε μας στο

Επισκεφθείτε μας

Δωδεκαννήσου 89 και Ινεπόλεως 9,

Καλαμαριά, 55131

Στείλτε μας μήνυμα

/
/
Βιογραφικό

Γνωρίστε το Διαιτολόγο

O Σπύρος Ζαρογιάννης είναι Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με Ειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη.

 

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου της Αθήνας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, με διάκριση, στο Σακχαρώδη Διαβήτη (M.Med.Sci) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης.

Το θέμα της μεταπτυχιακής του διατριβής ήταν η διατροφική θεραπεία και πρόληψη του Σακχαρώδη Διαβήτη Κύησης, η οποία δημοσιεύτηκε σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου.

 

Με την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών του σπουδών επέστρεψε στην Ελλάδα και ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Διαβητολογικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, ως επιστημονικός συνεργάτης, αναλαμβάνοντας τη διατροφική εκπαίδευση ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη. 

DSC_0290.jpg

Στα πλαίσια της πρακτικής του άσκησης, έχει εργασθεί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας αντιμετωπίζοντας πληθώρα κλινικών περιστατικών και στα ΚΑΠΗ του Δήμου Νέας Ιωνίας στην Αθήνα, βελτιώνοντας τη διατροφική κατάσταση των ηλικιωμένων. Επίσης, εργάστηκε και στη βιομηχανία τροφίμων ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. στα τμήματα ποιοτικού ελέγχου, έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων (R&D) και στο μικροβιολογικό τμήμα. 

Διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης όπου παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες και αντιμετωπίζει πλήθος περιστατικών. Επιπλέον συνεργάζεται με το Διαβητολογικό Εξωτερικό Ιατρείο της Α' Παιδιατρικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, παρακολουθώντας και εκπαιδεύοντας διατροφικά παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής  στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, συμμετέχοντας στο ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο “GATEKEEPER”. Ο σκοπός του προγράμματος είναι να εφαρμόσει και να αξιολογήσει μια παρέμβαση αλλαγής του τρόπου ζωής και των διατροφικών συνηθειών αξιοποιώντας τη χρήση νέων τεχνολογιών σε ενήλικες ηλικίας 55 ετών και άνω. Έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Επιστημών Διαιτολογίας και Διατροφής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα "BigO (Big data against childhood obesity)" για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας σε σχολεία της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργάζεται ως καθηγητής στον Τομέα Υγείας και Αθλητισμού των ΙΕΚ Δέλτα 360 στη Θεσσαλονίκη διδάσκοντας μαθήματα στην εξειδίκευση της Διαιτολογίας.


Λόγω της επιστημονικής του εξειδίκευσης και επαγγελματικής εμπειρίας συνεργάζεται εθελοντικά με την ΑΜΚΕ "Με Οδηγό το Διαβήτη", συμμετέχοντας σε δράσεις και εκστρατείες πανελλαδικής εμβέλειας με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη. Επίσης, συμμετέχει με την ακαδημία Peak Performance, πραγματοποιώντας σεμινάρια διατροφικού και ιατρικού ενδιαφέροντος. Είναι συχνά προσκεκλημένος ομιλητής σε Διατροφικά και Ιατρικά Συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες και άλλες επιμορφωτικές εκδηλώσεις και αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά και ιστοσελίδες.